Projectoproep voor inschakelingscontracten

In het kader van de verdere uitvoering van de Jongerengarantie, voert Actiris een nieuwe maatregel voor de tewerkstelling van jongeren in: het inschakelingscontract. Dit inschakelingscontract doelt op de tewerkstelling voor een periode van twaalf maanden van jongeren onder de 25 jaar die sinds 18 tot 24 maanden ingeschreven zijn bij Actiris en die gedurende deze periode maximaal negentig dagen hebben gewerkt.

Dankzij deze overeenkomst krijgen jongeren de kans om een eerste werkervaring op te doen. Ook voor de werkgever is de maatregel bijzonder interessant, aangezien men op die manier een gedeeltelijk gesubsidieerde arbeidskracht kan inzetten.
 
Concreet worden honderdvijftig posten geopend in de gemeenten met een jaarlijkse premie van 24.000 euro en tweehonderd posten geopend in de Brusselse publieke en non-profit sector met een jaarlijkse premie van 27.000 euro. Elke werkgever zal (een) arbeidsplaats(en) toegekend krijgen en zal kunnen ingaan op de projectoproep die tot 08 april 2016 loopt.

Voor vragen in verband met het inschakelingscontract of de projectoproep, kan je een mailtje sturen naar ici@actiris.be. Voor de presentatie of documenten voor de projectoproep surf naar de website van Actiris.