Tracé Brussel Nieuws

19/05/2017

Tewerkstelling van erkende vluchtelingen

In de Commissie van Economische zaken en Tewerkstelling van het Brussels Parlement van 11 mei stelden Hannelore Goeman (sp.a) en Bruno De Lille (Groen) vragen aan Brussels minister van Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFi) rond de integratie en tewerkstelling van vluchtelingen. Heeft Actiris een specifieke aanpak voor het activeren van vluchtelingen? Hoeveel vluchtelingen schreven zich in bij Actiris en in welke sectoren komen zij terecht? Ziet minister Gosuin mogelijkheden voor een nieuwe aanpak die gebaseerd is op een snelle beoordeling van competenties en minder op diploma's, en die gericht is op maatwerk?

Lees meer

Deeleconomie met respect voor haar economische en sociale omgeving

De Brusselse Kamer van de Middenstand (KMI) bracht op 17 mei 2017 op eigen initiatief een unaniem advies uit aan de Brusselse regering waarin ze 'een doordachte regelgeving voor de deeleconomie' vraagt.

Lees meer

Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven

Op 5 mei boog de plenaire vergadering van het Brussels Parlement zich over een ontwerpordonnantie, met als doel de diensten die aangeboden worden door BIE (Brussels Invest en Export), Impulse (het vroegere Brussels Agentschap voor de Onderneming ) en Atrium te integreren in één nieuw agentschap. Het nieuwe Brussels Agentschap voor Ondersteuning van het Bedrijfsleven (BAOB) neemt het huidige personeel en diensten van de drie structuren over. 

Lees meer

Zoek nu al je weg op de Opleidingsbeurs!

De opleidingsbeurs komt dichterbij! Op 8 juni presenteren meer dan 40 organisaties er hun opleidingen of begeleidingsaanbod in het Nederlands. De beurs richt zicht tot Nederlands- en anderstaligen in het Brussels gewest. Naast werkzoekenden zijn ook consulenten, trajectbegeleiders of andere professionals van harte welkom. Stippel nu reeds je bezoek uit aan de hand van het grondplan.

Lees meer

Opleidings- en bijscholingskalenderOp zoek naar een bijscholing of opleiding? Wij zetten er enkele op een rijtje voor u.
 

Lees meer

Nieuwe website Evoliris

Evoliris heeft een vernieuwde website. De nieuwe site is vlotter, sneller, en responsive. Met andere woorden, de site is duidelijker en meer 'user friendly' waardoor hij gemakkelijker te raadplegen is op een tablet of smartphone.

Lees meer

Young Talent in Action

Op 2 oktober 2017 vindt in de BOZAR het Young Talent in Action evenement plaats.

Lees meer

Erkenningskader ICT cheques

Actiris lanceert een erkenningskader voor de ICT cheques 'Specifiek en beroepsgericht aanbod'. Hiermee wil Actiris externe partners selecteren die collectieve, korte en niet-kwalificerende, specifieke en beroepsgerichte softwareopleidingen aanbieden aan Brusselse werkzoekenden. De opleidingen moeten doorgaan bij de partner zelf, in het Brussels Gewest en idealiter in het Nederlands en het Frans.

Lees meer

Projectoproep Digital Skills

De Koning Boudewijnstichting lanceert een projectoproep voor organisaties die werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren of andere kansengroepen rond het aanleren van digitale vaardigheden. Op die manier vergroten zij hun kansen op sociale inclusie en economische zelfstandigheid.

Lees meer

Ukelele WERKT!

Ukelele WERKT! is een project van Kinderdagverblijf Ukelele vzw, dat werkzoekenden die in grote armoede en/of in kwestbare situaties leven, begeleidt in hun zoektocht naar werk. Brusselaars ingeschreven bij Actiris zijn welkom.

Lees meer

Nieuw bij CVO Lethas

CVO Lethas biedt vanaf september tweedekansonderwijs aan met een breed aanbod van opleidingen zoals boekhoudkundig bediende en ICT programmeur. Volwassenen zonder secundair diploma krijgen de kans om via een éénjarig traject hun diploma te behalen.

Lees meer

Discover your talent

Op 23 mei gaat een nieuwe editie van Discover Your Talent door, een evenement voor werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar. Discover Your Talent is een unieke kans om ervaringen op te doen die jongeren nodig hebben om goed voorbereid hun zoektocht naar werk aan te vatten. Er gaan verschillende workshops door rond bijvoorbeeld het schrijven van een cv en het afleggen van een interview. Er wordt een gratis lunch aangeboden. Ken je werkzoekende jongeren, verwijs hen dan zeker door naar dit evenement. 

Lees meer

Lesgeven in Brussel: elke dag een nieuwe start!

Klasse deelde een inspirerende getuigenis van een leerkrachte over lesgeven in Brussel. Een artikel dat wij graag met u willen delen.

Lees meer

Zoek een artikel

Maak een selectie of kies "Alle".