Tracé Brussel Nieuws

24/03/2017

Opening ConstruCity

Op dinsdag 21 maart 2017 werd ConstruCity plechtig geopend door Brussels minister van Tewerkstelling en Economie Didier Gosuin (DéFI). ConstruCity wordt een One stop shop voor de bouwsector waar iedereen die geïnteresseerd is in of betrokken bij de bouwsector terecht kan met al zijn vragen, zowel werkzoekenden, leerlingen en leraars uit het bouwonderwijs als arbeiders en bedrijven. 

Lees meer

IBO in de onderneming

De individuele beroepsopleiding, of beter gekend als IBO, is een opleidingsmaatregel waarbij een werkzoekende door een onderneming op de werkvloer wordt opgeleid. In meer dan 90 procent van de gevallen leidt een IBO tot een aanwerving, wat deze maatregel een zeer succesvolle maakt. Er bestaan verschillende soorten IBO's: de gespecialiseerde IBO (GIBO), de curatieve IBO (C-IBO) en de IBO met taalondersteuning (IBOT). Vlaams parlementslid Miranda Van Eetvelde (N-VA) stelde een schriftelijke vraag aan Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) over de IBO in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Ze wenste de cijfers te kennen voor 2016. 

Lees meer

Federale prijs voor armoedebestrijding 2017

Dit jaar wordt opnieuw de federale prijs voor armoedebestrijding uitgereikt, een initiatief van de staatssecretaris voor armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA). 

Lees meer

Vestigingswetgeving herzien!

De Vlaamse Regering besloot op 17 maart 2017 om de huidige vestigingswetgeving af te schaffen. Deze wet houdt in dat bepaalde beroepen enkel uitgeoefend mogen worden wanneer er een bewijs wordt geleverd van beroepsbekwaamheid en een attest van bedrijfsbeheer kan worden voorgelegd. De wet gaat in tegen de Europese regelgeving dat elke Europeaan op gelijke basis een onderneming moet kunnen starten in elke lidstaat. 

Lees meer

Sport op het werk

De boodschap van Sport. Vlaanderen is heel duidelijk: hou je werknemers fit en gezond door ze aan het sporten te zetten. Onderzoek toonde al meermaals aan dat ondernemingen die investeren in de gezondheid van hun werknemers productiever zijn. Fitte werknemers zijn gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress en zijn minder ziek.

Lees meer

Sterke onderneemsters in BXL

Sterke onderneemsters BXL wil alle Brusselse onderneemsters sterker maken. Dit doet de organisatie door  inspirerende trefpunten te organiseren alsook door persoonlijke begeleidingstrajecten te bieden waarbij een ervaren onderneemster een minder ervaren onderneemster onder de vleugel neemt.

Lees meer

Basis ICT

Op 10 april 2017 start bij Vokans Brussel de tweede cursus basis ICT van 2017. De lessen gaan dagelijks door in de voormiddag en zullen eindigen op 10 mei.  

Lees meer

Assistent Podiumtechnicus

De Pianofabriek organiseert in het voorjaar 2017, in samenwerking met VDAB en Actiris, het voortraject anderstaligen assistent podiumtechnicus. Werkzoekenden met een beperkte kennis Nederlands (instapniveau 2.1) die graag als assistent podiumtechnicus willen werken kunnen deelnemen aan deze vooropleiding. 

Lees meer

Kassa en klantvriendelijkheid

Op 8, 9, 10, 11 en 12 mei 2017 organiseert JES de UB³  bijscholingsmodule Kassa en Klantvriendelijkheid. Op deze vijf volledige dagen leert de deelnemer onder meer werken met een touchscreenkassa, de principes van het klantenonthaal en klantvriendelijkheid en krijgt hij of zij inzicht in de soorten klanten en hoe er mee om te gaan. 

Lees meer

Basis ICT voor werkzoekenden

Tracé Brussel vzw en Centrum voor Basiseducatie Brusselleer organiseren met de steun van Actiris in april-mei een nieuwe reeks van vijf basislessen ICT. Deze zijn toegespitst op het zoeken naar werk en solliciteren voor werkzoekenden die weinig of geen ervaring hebben met de computer.

Lees meer

Slim op weg

Gemakkelijk je weg vinden in de stad is een essentiële vaardigheid in vele werksituaties. Toch blijft een eenvoudig stadsplan lezen, de weg opzoeken met Google Maps of het vlotste traject uitstippelen met het openbaar vervoer voor velen een lastige opdracht. De bijscholing 'Slim op weg' van CBE Brusselleer in samenwerking met Tracé Brussel vzw biedt daar een antwoord op. Deze module wordt georganiseerd met de steun van Actiris. 

Lees meer

INTEC: infosessies en opleidingen

Wil je graag meer weten over de opleidingen bij INTEC BRUSSEL? Tijdens één van hun infosessies kan je kennismaken met hun instructeurs, het tewerkstellingsteam en leer je de inhoud van verschillende opleidingen kennen.

Lees meer

Jaarverslag RVA 2016

Op 16 maart 2017 werd het jaarverslag van RVA van het jaar 2016 voorgesteld aan de pers. In het jaarverslag komen de belangrijkste ontwikkelingen en realisaties van de RVA van het voorbije jaar aan bod.

Lees meer

De Vlaamse sociale economie in 2015

Het Departement voor werk en sociale economie publiceerde op 15 maart 2017 een nieuw rapport: 'De Vlaamse sociale economie in 2015'.

Lees meer

Zoek een artikel

Maak een selectie of kies "Alle".