Nieuws uit de sector

Nieuwe tool: zelf pendelstromen in kaart brengen

SW

De Vlaamse arbeidsrekening is een raamwerk voor het integreren van arbeidsmarktstatistieken en om inzicht te krijgen in de toestand en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het Steunpunt Werk biedt nu een tool aan om zelf pendelstromen uit de Vlaamse Arbeidsrekening in kaart te brengen.

In de Vlaamse arbeidsrekening wordt een uniek inzicht gegeven op belangrijke arbeidsmarktindicatoren op het niveau van België, haar gewesten, provincies, referentieregio’s en gemeenten op basis van administratieve data. Op de cijferpagina vind je een uitgebreid overzicht van pendelstatistieken, inclusief gedetailleerde informatie over pendelstromen tussen woon- en werklocaties van loontrekkenden. Door middel van een intuïtieve interface worden pendelstromen van werknemers visueel weergegeven op geografische kaarten. Bovendien is het mogelijk om data-exportaties te genereren via de tabel op maat.

Deze tool laat toe pendelstromen in kaart te brengen tussen het Brussels Gewest en het Vlaams Gewest, maar ook binnen de gewesten, en tussen gemeenten en gewesten. Het is even oefenen, maar de info die men uit dit systeem kan halen, is uitgebreid.

Om dit werkinstrument uit te proberen, kan u terecht bij Steunpunt Werk.