Nieuws uit de sector

Nieuwe groepen Cosearching

Cosearching

Cosearching is een intensief traject waarbij werkzoekenden uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gedurende enkele weken samenkomen om elkaar te helpen in hun zoektocht naar werk, ondersteund door een facilitator. De werkzoekende mag in begeleiding zijn bij een andere organisatie. Begin april staan er opnieuw infosessies gepland om aan te sluiten bij Cosearching.

Ken je werkzoekenden die wat hulp kunnen gebruiken tijdens deze zoektocht? In een Cosearching-groep gaat men samen met andere werkzoekenden aan de slag met verschillende tools en ondersteunt men elkaar gedurende 10 sessies. De facilitator zorgt ervoor dat wederzijdse hulp, aanmoediging en het versterken van zelfvertrouwen centrale doelstellingen zijn van het groepsproces. Via collectieve intelligentie gaat men dan dieper in op obstakels die men tegenkomt tijdens de zoektocht naar een nieuwe job en deelt men oplossingen en nieuwe inzichten. 

Op donderdag 4 april staan er Engelstalige infosessies gepland voor Engelstalige werkzoekenden: klik hier en scroll naar beneden om je in te schrijven.

Op dinsdag 9 april staan er Nederlandstalige infosessies voor Nederlandstalige werkzoekenden: klik hier en scroll naar beneden om je in te schrijven.

De sessies gaan zowel online als live door. Online telkens via zoom om 10u30, live telkens om 13u30 in het Cosearching-center aan het Centraal Station, Kantersteen 6, 1000 Brussel.