Beleidsnieuws

De laatste loodjes voor het Beroepenpunt

Het Beroepenpunt, de ontmoetingsplek voor al wie vragen heeft rond opleiding, werk, werkervaring en ondernemerschap, opent op 5 maart voor het publiek. Een feestelijke opening volgt eind april.

Brussels minister van Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFi) lichtte in de Brusselse Commissie Economische Zaken en Tewerkstelling van 08/02/2018 toe dat de uitvoering van dit ambitieuze project meer tijd heeft gevraagd dan aanvankelijk ingeschat. De samenstelling van het bestuur met de drie betrokken administratieve diensten vergde de nodige akkoorden en de werkzaamheden aan het gelijkvloers van de Astrotoren meer tijd. Heden is de inrichting bijna voltooid en de website krijgt vorm waardoor ook het virtuele Beroepenpunt langzamerhand het licht ziet.

Minister Gosuin benadrukte nog dat moeilijk bereikbare groepen een prioriteit vormen, de ruimtes in het Beroepenpunt volledig toegankelijk en aangepast zijn voor personen met een beperking en partnerschappen uitgebouwd worden tussen de ondernemingen en de spelers die actief zijn op het domein van beroepsinschakeling en -opleiding. Rond die partners komt een nog uitgebreider netwerk van vzw’s, federaties en sectorale fondsen, ondernemingen en vakbonden, die (mee) groepsactiviteiten zullen organiseren waarbij rekening kan gehouden worden met alle beroepen, sectoren en gewestelijke beleidsinitiatieven op het vlak van tewerkstelling en opleiding.

Het Beroepenpunt zal op termijn uit een tweetalige team bestaan dat voor de permanenties kan rekenen op een zestigtal personen.

Het volledige antwoord op de vraag van Bruno De Lille (Groen) betreffend het beroepenpunt vindt u hier vanaf pagina 44.