Tracé Brussel Nieuws

21/04/2017

Opleidingsbeurs 2017: Uw Schakel naar Werk

Op donderdag 8 juni 2017 organiseert Tracé Brussel vzw in samenwerking met VDAB en Actiris, voor de negende keer de Opleidingsbeurs: Uw Schakel naar Werk.

Lees meer

Duaal leren en werkplekleren

Op donderdag 30 maart 2017 werden zowel in de Commissie voor Onderwijs als in de Commissie voor Economie en Werk van het Vlaams Parlement vragen om uitleg gesteld over Duaal Leren en werkplekleren. 

Lees meer

Het Beroepenpunt toegelicht

Op 19 april 2017 vond in de Astrotoren een infovoormiddag plaats over het Beroepenpunt dat in het najaar van 2017 de deuren opent.

Lees meer

Projectoproepen Economie en Werkgelegenheid

Na het succes in 2016 worden er nieuwe projectoproepen gelanceerd door Brussels minister voor Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (Défi). De doelstellingen in 2017 blijven dezelfde: de economie en de werkgelegenheid in het Brussels Gewest ondersteunen en de projectdragers financieel helpen.  'Sensibilisering van jongeren voor het ondernemerschap' is één voorbeeld van de verschillende projectoproepen.

Lees meer

Nieuwe ESF-projectoproepen

Het Departement Onderwijs en Vorming lanceert 3 nieuwe projectoproepen van het Europees Sociaal Fonds: het betreft projecten waar leren en werken gecombineerd worden. Zowel scholen als organisaties komen in aanmerking.

Lees meer

Mentortraject 'Sterke onderneemsters in BXL'

'Sterke onderneemsters in BXL' wil alle Brusselse onderneemsters sterker maken. Dit doet de organisatie door  inspirerende trefpunten te organiseren alsook door persoonlijke begeleidingstrajecten aan te bieden waarbij een ervaren onderneemster een minder ervaren onderneemster onder de vleugels neemt.

Lees meer

BouwWijzer Groep Intro: infosessies

Groep INTRO organiseert verschillende bouwopleidingen, erkend door VDAB en in samenwerking met Actiris. Voor de opleidingen metselen, dakdekken,  PVC en wegenbouw is er een infomoment op donderdag 27 april 2017 om  10 u. 

Lees meer

Basis poetstechnieken

Op 30 mei, 6 juni en 13 juni 2017 organiseert JES de UB³ bijscholingsmodule Basis poetstechnieken. De module omvat 2 dagen bijscholing en een halve dag praktijk. De deelnemer leert onder andere verschillende onderhoudstechnieken, producten en materialen kennen en de werkplaats organiseren.

Lees meer

Kassa en klantvriendelijkheid

Op 8, 9, 10, 11 en 12 mei 2017 organiseert JES de UB³  bijscholingsmodule Kassa en Klantvriendelijkheid. Tijdens deze vijf volledige dagen leert de deelnemer onder meer de principes van het klantenonthaal en klantvriendelijkheid, hij of zij leert te werken met een touchscreenkassa en krijgt inzicht in de soorten klanten en hoe er mee om te gaan. 

Lees meer

Nieuw TV-programma 'De Sollicitatie'

VDAB werkt samen met tv-zender VIER aan een programma waarin bedrijven op zoek zijn naar de ideale werknemer. Het programma leeft mee met kandidaten vóór, tijdens en na de sollicitatie. Elke aflevering worden twee bedrijven en vacatures in beeld gebracht.

Lees meer

Werklozen tussen wal en schip

Het HIVA, het onderzoeksinstituut voor arbeid en samenleving van de KU Leuven, publiceerde in maart 2017 een onderzoek rond de bestaande sociale bescherming en diensten  voor de moeilijkst inzetbare werklozen. Algemeen wordt de werkloosheidsverzekering gekenmerkt door een toenemende tendens tot activering. 

Lees meer

Leren? Een leven lang?

De studiedienst van de Vlaamse regering publiceerde cijfers over de houding van de Vlamingen ten aanzien van levenslang leren. In Vlaanderen volgt 7 % van de 25-64 jarigen een bijkomende opleiding, wat internationaal aan de lage kant ligt. Toch staat de Vlaming positief tegenover levenslang leren. 3 op de 4 Vlaamse inwoners vindt immers dat men zonder permanente opleiding gedoemd is om op langere termijn niet meer mee te kunnen in de snel veranderende maatschappij. 

Lees meer

Kennis van inschakelingsuitkering bij Vlaamse jongeren

Als je bent afgestudeerd en na 1 jaar nog geen werk hebt gevonden, en je hebt actief gezocht naar een job, dan heb je recht op een inschakelingsuitkering. Uit een enquête van Lies Vanneste (Universiteit Gent) bij bijna 1000 Vlaamse laatstejaarsstudenten blijkt dat 8 op de 10 leerlingen het begrip inschakelingsuitkering niet kent. En van de 2 op de 10 leerlingen die de term wel kent weet nauwelijks iemand wat het precies inhoudt. 

Lees meer

Zoek een artikel

Maak een selectie of kies "Alle".