Nieuws uit de sector

Young Talent in Action

Op 2 oktober 2017 vindt in de BOZAR het Young Talent in Action evenement plaats.

Uit een onderzoek van IVOX in opdracht van het Belgisch Verbond van Ondernemingen (VBO) is gebleken dat werkgevers op zoek naar talent te veel focussen op opleiding en ervaring en te weinig op de motivatie van de kandidaat. Dat liet het VBO in een persbericht weten. Het onderzoek toont onder meer aan dat 2 op de 3 jongeren bereid zijn om een job uit te oefenen die helemaal niet aansluit bij hun opleiding of studiekeuze.

Het VBO wil daarom jongeren en bedrijven inspireren en organiseert daarom een heus evenement. Dé centrale doelstelling: hoe kunnen we meer jongeren beter wegwijs maken in onze arbeidsmarkt? 

Het VBO beantwoordt die vraag met workshops, speeddates en ‘debattles’ tussen jongeren en politici, maar ook met een topspreker: Fiona Mullan, International HR Director van Facebook. Zij zal die dag- voor de eerste maal in Europa - het HR-beleid van hét socialmediabedrijf bij uitstek, toelichten. Een evenement om niet te missen!

Meer informatie over Young Talent in Action en het programma van het evenement kan je vinden op www.youngtalentinaction.be.