Rania en Ahmed versterken team Tracé Brussel vzw

Op 19 oktober kwamen Rania en Ahmed in het kader van de YOUCA-dag één dag het team van Tracé Brussel vzw versterken

Rania is 17 jaar oud en studeert Humane Wetenschappen in het GO! Atheneum Anderlecht. Ze bleek een echt communicatietalent te zijn. Rania: “Ik was zeer zenuwachtig omdat het de eerste keer was dat ik ging werken. Om 9.30 uur kwam ik aan bij Tracé Brussel. Ik werd zeer goed ontvangen en voorgesteld aan alle collega’s en de directeur. Daarna was het tijd om te beginnen werken. Ik kreeg heel wat promotiemateriaal in handen waarover ik als echte jongerenexperte feedback moest geven.” In de namiddag versterkte Rania het Team Onderwijs en Arbeidsmarkt in de Astrotoren. “Het was een zeer aangename ervaring als eerste job. Ik heb veel informatie gekregen over studentenjobs, hoe we een job kunnen vinden, hoeveel uren we mogen werken, hoe je een perfect cv maakt en hoe je je moet gedragen in een sollicitatiegesprek. Voor een eerste job vind ik het een leuke en informatieve ervaring”, sluit ze af.

Ook Ahmed, student aan het GO! lyceum Brussel Martha Somers, versterkte één dag het team van Tracé Brussel en ging aan de slag in Werkwinkel Centraal. ’s Morgens kreeg hij uitleg over wat de consulenten nu allemaal in de Werkwinkel moeten doen. "Zo heb ik onder meer vavactures gezocht op de VDAB-website en gecontroleerd of ze nog open stonden. Als dat niet zo was, moest ik een gelijkaardige vacature zoeken. Later op de dag hebben we onder meer voor een klant vacatures gezocht op de website van Actiris. Ik vond het een leerrijke dag. Eén van de dingen die ik geleerd heb is dat ook mensen die bijvoorbeeld hun land hebben moeten ontvluchten, werk kunnen zoeken met de hulp van de Werkwinkel. Voor mij was het een plezante dag."

Met het loon dat ze die dag verdienden, steunden Rania en Ahmed een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en 7 Belgische projecten. Meer informatie over YOUCA kan u hier vinden. 

Wij danken Rania en Ahmed voor hun inzet en wensen hen veel succes met hun verdere carrière!