Pers

Projecten voor de strijd tegen discriminatie

Brussels minister van Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFi) maakte via een persbericht de zestien laureaten bekend die de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt gaan opvoeren. 

Midden 2017 werd een projectoproep gelanceerd rond de aanpak van discriminatie op de arbeidsmarkt. Die vorm van discriminatie vormt nog steeds een probleem in Brussel: de tewerkstellingsgraad van Belgen ligt hoger dan 70 % terwijl deze bij vreemdelingen slechts de helft bedraagt. De Brusselse Regering besloot bijgevolg de strijd tegen discriminatie op te voeren. In december 2016 werd een plan met 10 maatregelen gelanceerd in de strijd tegen discriminatie, het uitdragen van diversiteit en ook werd een eerste projectoproep rond die thematiek uitgeschreven.

De projecten werden geselecteerd op basis van hun aansluiting bij de 10 maatregelen en vanuit de mogelijkheid tot het realiseren van de ambities van de Regering.  De 16 laureaten die werden geslecteerd zijn: Randstad, Groep Intro, Association paritaire pour l’Emploi et la Formation, Diversicom, Jump, CCIB, CGSLB, Pour la Solidarité, De Overmolen, Maison de l’Emploi et de la Formation de Saint-Gilles, Be Face, Ras El Hanout, Unizo, Duo for A Job, gemeente Sint-Pieters-Woluwe en de gemeente Sint- Joost. Deze projecten concentreren zich op één of meerdere doelgroepen.

Meer informatie kan je hier raadplegen.