Nieuws uit de sector

Make IT Work

Het brugproject Make IT Work wil leerlingen van de derde graad ASO en TSO uit Vlaams-Brabant en Brussel warm maken voor multimedia, ICT, techniek en ondernemerschap, om de instroom in STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)-studierichtingen en STEM-beroepen te bevorderen. Tegelijkertijd worden er duurzame contacten gelegd tussen scholen en naburige STEM-georiënteerde bedrijven.
 

Jongeren komen in contact met STEM-opleidingen en beroepen tijdens een grootschalig kick-off event dat op 24 oktober 2014 plaatsvindt op de Campus Kaai van de Erasmushogeschool Brussel. Het event omvat een interactieve technologische zoektocht waarbij studenten in contact komen met STEM-bedrijven, en de moderne technologieën ontdekken.

Vanaf februari 2015 vinden vervolgens verschillende trajecten plaats waar leerkrachten zich klassikaal voor kunnen inschrijven. Per trajectthema (Multimedia, ICT, Techniek en Ondernemerschap) worden workshops georganiseerd in een flexibele structuur. Ze kunnen doorgaan binnen de klasmuren, op locatie bij bedrijven of in de Erasmushogeschool Brussel of Vrije Universiteit Brussel.

Tracé Brussel is - samen met VUB, VOKA Halle-Vilvoorde en de Erasmushogeschool Brussel - als partner betrokken bij dit nieuwe project Make IT Work.

Contacteer Vincent Verrydt voor meer informatie over dit project.