Nieuws uit de sector

BOOST Brussel moedigt kansarme Brussels jongeren aan in hun schoolcarrière


Jonge Brusselaars uit het derde jaar secundair (schooljaar 2014-2015) hebben nog tot 16 maart de tijd om hun kandidatuur in te dienen voor het proefproject BOOST Brussel van de Koning Boudewijnstichting. Het project ondersteunt kansarme jonge talenten met of zonder migratieachtergrond uit kwetsbare gezinnen en wil hen aanmoedigen om een diploma hoger onderwijs te behalen. 

BOOST Brussel is een proefproject van de Koning Boudewijnstichting om Brusselse jongeren met een schoolachterstand te ondersteunen en een duwtje in de rug te geven. Het heeft de ambitie om in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest jonge talenten met of zonder migratieachtergrond uit kwetsbare gezinnen te ondersteunen. Het mikt op het versterken van hun competenties zodat hun ontwikkeling op school en op persoonlijk vlak er krachtig op vooruitgaat. BOOST beoogt dat deze jongeren in functie van hun talenten en interesses effectief gaan verder studeren en slagen aan een hogeschool (technisch of algemeen) of universiteit.

Het programma loopt sinds september 2011 en telt 104 jongeren waaronder 37 Nederlandstaligen en 67 Franstaligen.

De steun die elke jongere ontvangt, is gespreid over 4 jaar en omvat:

  • deelname aan workshops en activiteiten voor de persoonlijke ontwikkeling rond verschillende thema’s: studiekeuze, mondelinge en schriftelijke expressie, beroepen en ambachten, hogere studies, sociale codes;
  • een laptop;
  • een beurs van 500 euro per jaar;
  • indien nodig individuele schoolondersteuning.
     

Voor wie?

Jonge Brusselaars, meisjes of jongens in het derde jaar secundair tijdens het schooljaar 2014-2015.

Bekijk de selectiecriteria
 

Meer info?

Meer informatie en de procedure om je aanvraag in te dienen vind je op de website van de Koning Boudewijnstichting.
De bekendmaking van de dossiers die weerhouden werden is voorzien op 30 juni 2015.